forum header v1

normal Suggestion: one thread for all hardware/firmware issues (1.24 owners only)

More
3 months 3 weeks ago #7 by ben1210
To be fair, when I emailed them about my issues, I got a prompt reply. In fact several replies from someone named Karsten. I got the feeling he was trying hard to be helpful, but as the issues I described seemed to be specific to my setup, it was difficult for him to offer any advice. I'm still having very few encoder problems, certainly not enough to make me consider returning the synth, and the sync stuff is just odd. Why the midi clock from my bass station 2 over a long and ancient midi cable would be more stable than directly from Ableton to the Blofeld over usb is beyond me. I don't mind using the BS2 as the master clock but it means that I can't use my Push with the Blo which is frustrating. Going to try a different set up with a Beatstep this week and see how I get on.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 3 weeks ago - 3 months 3 weeks ago #8 by blofeldark
At least, I think they should try to fix the encoders problem, which is not specific to your setup.


This was their only reply after 4 mails, a video and a lot of explanation about the issue:



""I´m not sure if I answered your email, if not, please sorry for this issue.

Can you please send me the serial number of your unit? The new Blofelds from late 2017 and 2018 should not make any encoder error.
Watched your video and I noticed never such an error. Maybe the encoder will have jumping value, but yours is absolutely dead?""


No more replies.
Last edit: 3 months 3 weeks ago by blofeldark.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 1 week ago - 3 months 1 week ago #9 by SULLIBASS
Hi
i have the blofeld keyboard
and since i updated to 1,24 my computer does not recognize it, says unknown usb device
before updating was perfectly recognized. i updated keyboard firmware too
_i tried the .inf file in downloads to update the driver
_changed usb port and cable
_tried to downgrade to 1,22 but couldn't, it hangs out in the nietchze portrait
_tried to reinstall keyboard firmware and hangs out too
I WISH I DIDN'T UPDATE, before this it worked well

what can i do??????

BLOFELD KEYBOARD F 1,24
WINDOWS 7
Last edit: 3 months 1 week ago by SULLIBASS.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 1 week ago - 3 months 1 week ago #10 by AdamK
I am worry about my Blofeld more. Encoder(mix1/cutoff) seems to be less problem than pops/cliks. I was looking through original presets for some interesting pad. During playing I ve noticed clicks at beginning of the sound. I check sample buffer for audio interface and set it to the highest. cliks/pops stay. I read that the polyphony could be not enough for fast changing notes when previous notes did not disappear. But pops appear even on the 3 notes chords.... I will report further. And I am still worry about my unit.
I need mention that I did try some sounds only on phones. Not connected to audio interface. The problem persists.
After a couple of minutes reset. And seems to be alright. Overheat ?? :D
Last edit: 3 months 1 week ago by AdamK.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 months 57 minutes ago #11 by Zaphod Betamax
1.4 is a specific to keyboard add on OS, as the module does not have a keyboard,
of course it would not be required.
However, the actual engine OS would be shared, such as 1.24.

For example, if I was to run the 1.4 for my keys, on boot-up my Blokeys
will NOT say OS1.4, as this is a keyboard only firmware.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 months 4 weeks ago #12 by dubprince83

AdamK wrote: I am worry about my Blofeld more. Encoder(mix1/cutoff) seems to be less problem than pops/cliks. I was looking through original presets for some interesting pad. During playing I ve noticed clicks at beginning of the sound. I check sample buffer for audio interface and set it to the highest. cliks/pops stay. I read that the polyphony could be not enough for fast changing notes when previous notes did not disappear. But pops appear even on the 3 notes chords.... I will report further. And I am still worry about my unit.
I need mention that I did try some sounds only on phones. Not connected to audio interface. The problem persists.
After a couple of minutes reset. And seems to be alright. Overheat ?? :D


Can you tell me which presets have these problem? I am struggling with a similar issue. Mostly on monophonoc patches but also on a few polyphonic ones.
F113 Fonky Fonky preset for example has some weird clicks in the sound when playing
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Pablo