forum header v1

normal Encoder problem with the new units.

More
1 month 1 week ago #1 by blofeldark
blofeldark created the topic: Encoder problem with the new units.
After the last issue downgrading which makes me not able to receive midi messages or sync, I returned the blofeld white and a I picked a black one.

Although the white one had the same problem, I though I needed to read better the manual and maybe I was not being conscious on some parameters. But this behaviour is not normal.

The encoder which controls cutoff, waveform shapes, attack... does not work properly. I don't think this is related with the encoder itself, and maybe can be a bad interaction with software/hardware.
I recorded a video where you can see the issue.
I contacted recently in a blofeld facebook group with some people who is having this same problem with the units which have the 1.24 preinstalled from factory (white and black desktop units).

I was wondering if you have received more incidences like this and if there is a solution. Here in Spain, the local stores have 15 days to return, so If not, I will return the unit next friday. But I'm afraid that all the units are affected.

Here is the video. This is not like the dirty encoders problem...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 6 days ago #2 by ben1210
ben1210 replied the topic: Encoder problem with the new units.
Hi, I've got a new desktop unit with 1.24 (white) but I'm not experiencing any issues with encoders at all.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 6 days ago #3 by blofeldark
blofeldark replied the topic: Encoder problem with the new units.
Nice to hear that... then not all the units are affected after all... I will return the unit anyway since I dont receive a reply from Waldorf.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 6 days ago #4 by blofeldark
blofeldark replied the topic: Encoder problem with the new units.
Nice to hear that... then not all the units are affected after all... I will return the unit anyway since I dont receive a reply from Waldorf.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 weeks 2 days ago #5 by blofeldark
blofeldark replied the topic: Encoder problem with the new units.
Finally I returned this unit and I bought again a new white one. I bought to another store.

It's affected too.

Nowadays, I've seen more than 7 later 2017 units with the same encoder problem. With my own eyes.

Waldorf is ignoring me through mail.

This is a shame.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 weeks 6 days ago #6 by Zaphod Betamax
Zaphod Betamax replied the topic: Encoder problem with the new units.
I don't think it is the encoders, I think it is the OS1.24.
I have noticed some weird stuff as I upgraded from 1.22 to 1.24.
But prior to this, I experienced no problems.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Pablo