Blofeld MIDI Out Sends Only on Channel 1

More
1 month 2 weeks ago #1 by dialecticsines
Hello,

Long time Blofeld user here. I am trying to set up a new MIDI controller to work with my Blofeld desktop. My Blofeld's MIDI Channel is set to channel 3. With this setting, I expect the Blofeld to send and receive MIDI on channel 3. However, while it receives MIDI on channel 3, it sends MIDI on channel 1... I've gone through the Global/Multi menus to try to make sure the settings are correct. Everywhere I can, I set the MIDI to channel 3. But, no matter what, it sends MIDI on channel 1 through the USB output. Every knob turned or setting changed only outputs to channel 1. Has anyone else experienced this problem? How can I get my Blofeld to send MIDI on channel 3?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Qwave
  • Qwave's Avatar
  • Away
  • Elite Member
  • Elite Member
  • longtime Waldorf enthusiast
More
1 month 2 weeks ago #2 by Qwave
Play or Multi mode used?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 2 weeks ago #3 by dialecticsines
Play mode. Tested with multimode just to check. Both play and multi mode exhibit this behavior.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Qwave
  • Qwave's Avatar
  • Away
  • Elite Member
  • Elite Member
  • longtime Waldorf enthusiast
More
1 month 2 weeks ago #4 by Qwave
Strange.

What firmware version is loaded?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 month 3 days ago #5 by dialecticsines
Latest firmware, 1.25. I've even tried a firmware reinstall but the issue persists.

Please Log in or Create an account to join the conversation.