When uploading an entire bank of patches, only a few actually are uploaded

More
6 months 3 weeks ago #1 by hardman
I just purchased the Alien Vanguard presets for Blofeld from Waldorf's website but am experiencing something strange when trying to upload them to the device.

There are two banks of presets each with 128 in them and each preset within the bank has the authors initials in it - HGF or ID.
I use Spectre to upload AlienVanguard-ID-Bank-C.mid and AlienVanguard-HGF-Bank-D.mid. Spectre shows a progress bar which goes to 100% then complets sucessfully for both.
Yet when I browse throw the presets on the Blofeld in bank C only a smattering of them have the ID initials in them and only a smattering of presets in D have the initials HGF in them.
How come it seems some of the presets have uploaded but not the entire 128 for each bank?

I've tried numerous times, everything is apparently uploding according to Spectre, and there's no error messages. Whats going on?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 months 3 weeks ago #2 by t-bass
Hi hardman,

try another app to upload the patches.
Perhaps you must "slow down" the uploadspeed!?
On Mac OS use sysex librarian. www.snoize.com/SysExLibrarian/

--
cu t-bass
__________________
Q-Key (Halloween) + Voice -Expansion
Q-Rack (yellow)
µQ (blue)
MicroWave II (Board 3)
MicroWave xt (Board 3)
Blofeld Key (black)
and other stuff ;-)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 months 1 week ago - 5 months 1 week ago #3 by macubero
Hi,

I have the same problem that hardman posts.

I've tried Spectre, MIDI-OX, and Reper to upload the .mid files with the same result: only some patches were loaded.

Does someone have a solution?

Thank you.
Last edit: 5 months 1 week ago by macubero.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Pablo