Waldorf Pulse 2 static sound.

Mehr
1 Jahr 1 Monat her #1 von cameronjohn77
I've had the Pulse 2 for a while and i've noticed a static type noise on pressing notes, almost sounds like radio interference or ground hum, anyone notice this before and is it fixable?
It appears on lower bass notes like the 'Bass by rob' preset sounds kind of wheezy sounding, is that just because it's the lower notes theres some aliasing maybe?

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
1 Jahr 1 Monat her #2 von Qwave
Is a USB cable involved? USB is not electrically disconnecting two pieces of gear as MIDI.
So if you test it without USB but via MIDI In, is it better or gone?

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
1 Jahr 1 Monat her #3 von cameronjohn77
I'm not using a USB Cable just a midi cable from a keyboard just now. The noise just seemed to appear a few months ago so i'm wondering if dust or debris has gotten into the pulse maybe via the screen not sure if that would affect the sound?

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
1 Jahr 1 Monat her #4 von Qwave
OK,

try a different PSU. Be carful checking the right voltage and polarity. And it should have at least as much Amper as the original one.

I don't think this is caused by dust or debris. If you shake the Pulse2 a bit, it would land on another place. And this would cause a different effect (if it is able to do so. Never heard about duch in a synth causing this).

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Mehr
1 Jahr 1 Monat her #5 von cameronjohn77
Sure I'll try another PSU, i only have one adapter just now. The static sound isn't obvious with FX added just heard through it's headphones output.

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.